۱۹ مهر ۱۳۸۴، ۲۰:۳۶

اقبال عمومي به علم در كشور كاهش يافته است // براي جذاب كردن رياضي، بايد اين علم را با صنعت پيوند زد // بزرگترين مشكل كتب رياضي بي توجهي به نحوه تفكر دانش آموزان است

اقبال عمومي به علم در كشور كاهش يافته است // براي جذاب كردن رياضي، بايد اين علم را با صنعت پيوند زد // بزرگترين مشكل كتب رياضي بي توجهي به نحوه تفكر دانش آموزان است

عضو هيات علمي دانشگاه تهران گفت: براي كاربردي كردن علم رياضي بايد آن را با صنعت پيوند زد. بسياري از اساتيد رياضي داخل كشور با شركت هاي صنعتي بزرگ دنيا ارتباط و تعامل علمي دارند اين در حالي است كه از اين نيروي انساني در داخل كشور مورد استفاده قرار نمي گيرند.

دكتر زارع نهندي در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: اقبال كلي به علم و دانش در كشور ما كاهش يافته است و اين موضوع تنها در رياضي ديده نمي شود و بايد از ديدگاه آسيب شناسي مورد مطالعه قرار گيرد.

وي تصريح كرد: رياضي علم دقيق تري نسبت به علوم و دروس ديگر در مدارس است. معلمين نبايد در تدريس اين درس سهل انگاري كنند. حاصل آموزش بد به دانش آموز، ياد نگرفتن و در نتيجه بي انگيزه و گريزان شدن نسبت به رياضي است.

اين استاد دانشگاه اظهار داشت: معلمان رياضي در مدارس ما معلمان متخصصي در علم رياضي نيستند كه اين موضوع به مسئله كلي آموزش بر مي گردد. سال ها است كه آموزش و پژوهش در كشور با كمبود بودجه مواجه است به طوري كه بودجه آموزش و پژوهش در كشوري مانند ژاپن صد برابر ايران است.

بزرگترين مشكل در زمينه كتب درسي رياضي مدارس، بي توجه بودن به نحوه تفكر و نگرش دانش آموزان است

عضو هيات علمي دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: بزرگترين مشكل در زمينه كتب درسي رياضي مدارس، بي توجه بودن به نحوه تفكر و نگرش دانش آموزان است. نبايد در طراحي كتب رياضي مدارس، مسائل را از بالا به دانش آموزان القا كرد.  

اين استاد رياضي دانشگاه تهران افزود: در سطح دانشگاه نيز داوطلبان با توجه به آينده شغلي انتخاب رشته مي كنند و زماني كه پي مي برند با ليسانس رياضي تنها مي تواند دبير مدارس شوند و دبير نيز از حداقل حقوق و مزايا برخوردار است ترجيح مي دهد، رشته هاي مهندسي را انتخاب كند.

وي يادآور شد: بايد براي كاربردي و جذاب كردن اين علم، آن را با صنعت مرتبط كرد، نمي توان گفت كه به دليل طبيعت رياضي اين علم را نمي توان با صنعت پيوند زد. در كشورهاي پيشرفته محض ترين رشته ها در صنايعي مانند نفت و پتروشيمي كاربردي مي شوند و مورد استفاده قرار مي گيرند. بسياري از اساتيد رياضي داخل كشور نيز با شركت هاي صنعتي بزرگ دنيا ارتباط و تعامل علمي دارند اين در حالي است كه از اين نيروي انساني در داخل كشور استفاه نمي شود.

بايد براي كاربردي و جذاب كردن علم رياضي، آن را با صنعت مرتبط كرد، نمي توان گفت كه به دليل طبيعت رياضي اين علم را نمي توان با صنعت پيوند زد

وي افزود: دانشگاه ها براي تحقق بخشيدن به اين موضوع و صنعتي كردن علومي مانند رياضي، نياز به بودجه و اختيارات و ابتكارات لازم دارند. هنگامي كه دانشگاه هاي كشور براي كوچك ترين كارهاي علمي به بودجه نياز دارند موضوع ارتباط با صنعت با ارائه راهكار حل شدني نيست و نياز به برنامه ريزي هاي كلان دارد.

دكتر زارع نهندي در خصوص منابع درسي و اطلاعاتي رشته رياضي يادآور شد: منابع اطلاع رساني اين رشته در مقايسه با سال هاي گذشته، بهبود يافته و به وسيله اينترنت بسياري از منابع جديد اين علم در دسترس دانشجويان و اساتيد قرار گرفته است اما در اين سال ها همچنان مشكلات سخت افزاري و بودجه اي وجود داشته است.

کد خبر 240298

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha